collageMidden in de drukte van deze speciale decembertijd, hebben we stilte gevonden. De deelnemers hebben het zichzelf gegund om in de stilte, in de natuur, een moment van bezinning te ontvangen op afgelopen jaar en op komend jaar.
Deze wandeling organiseerde ik samen met Immy (Tankstof), voor de christelijke natuurbeschermingsorganisatie A Rocha. Want we zochten de verbinding tussen wie wij, als mensen in deze tijd, zijn en onze verhouding tot de Schepper van al het leven. Ook van het leven dat we tegenkomen in het prachtige bos van landgoed De Slotplaats te Bakkeveen. De schepping die ons kennis doorgeeft over God zelf, en ook daarom zo het beschermen waard is.
We hebben onszelf opengesteld voor woorden van God. De God die was, die is en die komt. Woorden en beelden die ons lieten terugkijken op afgelopen jaar. En die hoop en moed laten groeien voor de toekomst. In Christus’ liefde leren we ons wortelen, zodat we helemaal tot ons recht mogen komen. We mogen ons aan Zijn leiding toevertrouwen, bij Hem zijn we veilig.
De stilte deed ons goed, de natuur was prachtig, de groep was vol mooie mensen waarvoor ik me enorm dankbaar voel: voor het vertrouwen, voor de zegen!