Deze maand november maak ik allerlei soorten wandelingen: van een workshop, -een meditatieve wandeling- tot een sponsortocht, tot wandelen&pelgrimeren.

Amazing Grace

LogoVrouwenspecial

Supergaaf voorrecht, ik mocht een wandelworkshop verzorgen bij de vrouwenspecial Surhuisterveen!
Het thema, ‘Amazing Grace’, heb ik meegenomen als rode lijn. Over de genade van God en onze kunst van het ontvangen. “Ervaar jij ook belemmeringen? Waar zijn jouw handen mee vol? Wat wil je loslaten?” Er schuilt zoveel kracht in vertrouwen: “door je zorgen te maken verdwijnen niet de problemen van morgen, maar wel de kracht voor vandaag” (Corrie ten Boom).
We oefenden Ps 34:9 in een ‘loopmeditatie’; dat is een pracht-manier om je te voeden met Gods woorden, zodat je leert wortelen in Hem.

Vrouwen lopen voor vrouwen

flyer

De week erna was de sponsorwandeltocht van Terwille en de Hoop. Bijna veertig vrouwen hebben een tocht gemaakt van 16 km. Over meest onverharde paden. Ik heb de route uitgezocht -met dank aan wandelvanuit.nl-. En voor onderweg had ik een paar vragen op kaartjes meegegeven. Hiermee was het ijs snel gebroken voor degenen die met elkaar opliepen maar elkaar nog niet kenden. De opdracht voor onderweg werd leuk opgepakt. Omdat we een groep belden die we op een tussenstop verwachtten kregen we een reactie:  “Ik bel je zo terug, we zijn net met de stilteopdracht bezig!”

 

Wandelen en pelgrimeren

En als derde deze maand de pelgrimage ‘van het kruis naar de troon‘:

flyer PR pelgrimswandeling2

Een wandeling gecombineerd met twee workshops in oude Groninger kerken met Marlies Luteijn. De wandeling beeldt ons leven uit als pelgrimsreis. De workshops zetten ons stil bij het kruis en bij de troon van Christus. Tijdens de wandeling oefenen we ons in stil-zijn en in onthaasten. We denken na over onze bestemming, over ons geloof. Hoe houden we vol? Wat zit er in jouw knapzak voor onderweg, wat laat je thuis? Waar vind jij blijdschap? Wat doe je als het stormt?
We wandelen als een ontspannen activiteit waarbij we veel kunnen delen met elkaar.

 

IMG_20181110_120345

Lijkt het je mooi om deze dingen -en meer- te ervaren? Bovengenoemde thema’s liggen nu op mijn plank en kan ik zo inzetten en aanpassen aan jou of aan de groep waarmee jij wilt wandelen! Schroom niet om contact op te nemen voor zo’n wandeling voor jezelf of voor bijv. je vrienden- of bijbelstudiegroep.