Met Gods Woord de natuur in
– wandelend ontdekken wat Hij jou wil brengen

Het is niet altijd gemakkelijk om ruimte voor jezelf en je geloof te vinden in de drukte van alle dag. Sta je wel eens stil bij de dingen die je echt belangrijk vindt? Of maakt de dagelijkse sleur het lastig om naar binnen te kijken? Wil je wel naar buiten met dat wat vanbinnen bij je leeft?

Ik herken dat wel. Wat ik dan doe is letterlijk naar buiten gaan; wandelen. Met iemand of alleen. Samen wandelen en praten gaat heel goed samen!
Al wandelend kan ik me verwonderen over de natuur. Via die verwondering ervaar ik iets van de Schepper en ontdek ik dat Hij mij uitnodigt met Hem in contact te zijn. Of ik neem expres een vraag die ik heb, mee. Of een Bijbeltekst. Of helemaal niks en dan zie ik wel wat er op mijn pad komt.

Ontvangen wat God wil geven
De ontdekking dat het helpend is om buiten, al wandelend, aandacht te geven aan jezelf, aan je geloof, aan God, geef ik graag door. Ik organiseer groepswandelingen, waar je dit zelf kunt gaan ervaren. Ontspannen. Ontvangen. Ontmoeten.

In een individueel coachtraject of een eenmalige wandeling, kan ik een stukje met je mee oplopen en kunnen we van gedachten wisselen. Als wandel- en natuurcoach loop ik met je mee als je wilt ontdekken wat God jou wil brengen. Ben je onzeker over jezelf, twijfel je of je goed genoeg bent? Durf je je niet goed zichtbaar te maken en ben je daar ontevreden over? Graag loop ik met je mee langs de weg van zelfaanvaarding naar de plek die jij vol vertrouwen in mag nemen. Waar je vol in het licht van Gods liefde mag stralen. “Kom tevoorschijn, je mag er zijn” is de belofte hoe God naar je kijkt en je naar jezelf mag kijken. Dat is de hoop van de route ‘in het licht’, die ik graag met je loop.

Pastorale wandel- en natuurcoaching
Pastoraat is het woord wat de intentie weergeeft van ‘een stukje met je meelopen’ vanuit Gods liefde. Naar die bron en vanuit die bron. Ik heb de opleiding pastorale hulpverlening gevolgd aan het Evangelisch College. Wat ik bied in de wandelingen, is coaching met een pastorale houding. Samen zoeken naar Gods licht. Wandel- en natuurcoaching heb ik geleerd bij jes-creations. Met een methodiek als kapstok en natuuroefeningen en coachmodellen tijdens de wandelingen. Aangevuld met ‘vloermodellen’ en ‘verbeeldtaal’ van Hermineke.nl.

Verder over mij: ik ben geboren in 1976 in het Zeeuwse, woon in Groningen. Ben getrouwd, we hebben vijf kinderen gekregen: vier om voor te zorgen, één is al jong gestorven. Ik ben als vrijwilliger betrokken bij het pastoraat in de kerk waar we lid van zijn. Wat ik meerdere keren terugkrijg van mensen is dat ze zichzelf kunnen zijn bij mij. Daar word ik blij van, want ‘je mag er zijn’!