Zaterdag 31 maart 2018: stiltewandeling in het Slochterbos

met als thema

‘wat betekent Jezus’ dood en graf voor mij?’

De dag tussen Goede Vrijdag en Pasen is de dag waarop we gedenken dat de Heer Jezus in het graf lag. Tijdens deze wandeling denken we hier in stilte over na. We bezinnen ons op de vraag naar het waarom en naar wat dit voor ons betekent. Naar wat het voor ons betekent dat wij met Hem gestorven en begraven zijn.

Het is een stille dag en een stille wandeling: de beklemmende stilte van de dood, maar ook een afwachtende en hoopvolle stilte op wat komen gaat.

De wandeling in het prachtige Slochterbos, het parkbos achter de Fraeylemaborg, gaat langs een aantal punten waar we even stilstaan en woorden of beelden aangereikt krijgen. Daarna wandelen we zwijgend verder naar het volgende punt. Vanaf het eindpunt lopen we terug naar de parkeerplaats, waarbij er gelegenheid is om ervaringen met elkaar te delen. De start is de parkeerplaats bij het haventje (Portolino haventje, Noorderweg Slochteren; aan de overkant van de Hoofdweg).
Voor drinken en een versnapering wordt gezorgd.
De wandeling is gratis, wel is er mogelijkheid voor een vrijwillige bijdrage voor de dekking van de organisatiekosten.

2 gedachten over “Stiltewandeling Stille zaterdag

Reacties zijn gesloten.